Νικητές υποτροφιών Sonlight 2016 – Ιστολόγιο Sonlight Homeschooling

1
Νικητές υποτροφιών Sonlight 2016 – Ιστολόγιο Sonlight Homeschooling

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση μέσω email

Οι μαθητές του Sonlight αποτελούν παράδειγμα της ακαδημαϊκής αριστείας, της δημιουργικότητας και της δουλείας. Συγχαρητήρια στους νικητές της υποτροφίας Sonlight 2016! Όπως πολλοί μαθητές του Sonlight, έχουν καρδιά για μάθηση, επιδεικνύουν εξαιρετικό χαρακτήρα, είναι ενεργοί στις κοινότητές τους, επιδεικνύουν ηγετικές ικανότητες, είναι δημιουργικοί, καλλιεργούν πνευματικό βάθος και είναι καλά προετοιμασμένοι για τις ακαδημαϊκές απαιτήσεις του κολεγίου.

Τι ρόλο παίζει η εκπαίδευση στο σπίτι του Sonlight στις προηγούμενες επιτυχίες και τους μελλοντικούς στόχους αυτών των μαθητών; Όλοι έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον πέντε προγράμματα Sonlight History / Bible / Literature (συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων σε επίπεδο γυμνασίου). Το εξαιρετικό ταλέντο τους, μαζί με την ανυπομονησία τους να ακολουθήσουν την καθοδήγηση του Θεού, κάνουν τη Sonlight χαρά να επενδύσει στη συνεχή εκπαίδευσή τους.

Η Sonlight έχει απονείμει σχεδόν 1,25 εκατομμύρια δολάρια από τότε που ξεκινήσαμε το πρόγραμμα υποτροφιών, συμπεριλαμβανομένων 88.000 $ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε αυτούς τους 12 νικητές. Ανυπομονούμε να δούμε όλα όσα κάνει ο Θεός μέσα και μέσω αυτών καθώς μεταφέρουν ό,τι έχουν μάθει – μέσω του Sonlight και της εμπειρίας τους στο σχολείο στο σπίτι – στο κολέγιο και στον κόσμο πέρα ​​από αυτό.

Νικητής υποτροφίας 20.000 $

(5.000 $ κάθε χρόνο)

Το μεγαλύτερο από τα οκτώ παιδιά, Ρόμπερτ «Μπόμπι» Νόργουντ του Siloam Springs, AR, μελετά με το Sonlight από την προσχολική ηλικία. “Και μου άρεσε!” αντανακλάται. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν έχω πρόσβαση σε όλα αυτά τα υπέροχα βιβλία». Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα, τις περιπέτειες και τα επιτεύγματα αυτού του κορυφαίου μελετητή: Eagle Scout σε ηλικία 15 ετών; εκκλησιαστικός/νεανικός τραγουδιστής, κιθαρίστας και αρχηγός λατρείας. ταξίδια αποστολών, από την Αϊόβα στη Δομινικανή Δημοκρατία· New Life Ranch, OK, εκπαίδευση για την ανάπτυξη ηγεσίας. φωτογράφος και επιχειρηματίας· κολύμπι και cross country συμμετέχων? ποιητής/συγγραφέας? μέλος του συμβουλίου της φοιτητικής κυβέρνησης· και ομοσπονδιακός υπάλληλος. «Ίσως ο πιο πειθαρχημένος μαθητής που έχω γνωρίσει, ο Ρόμπερτ επιδιώκει να υπηρετήσει τους άλλους και να δοξάσει τον Θεό επιδεικνύοντας υψηλό χαρακτήρα, αυτοπειθαρχία, αξιοπιστία και ηγεσία», παρατηρεί ο πάστορας του για περισσότερο από μια δεκαετία. Ο φιναλίστ National Merit, ο οποίος σημείωσε 2210 στο SAT και 36 σύνθετο στο ACT, θα σπουδάσει στη Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών στο West Point, με στόχο να γίνει αξιωματικός του Στρατού μετά την αποφοίτησή του.

Νικητές υποτροφιών $10.000

(2.500 $ ετησίως)

Isabelle Coleman

Isabelle Coleman του Augusta, GA, έχει σπουδάσει με το Sonlight για 12 χρόνια. Παρά τη διάγνωση της ΔΕΠΥ, η Isabelle έχει επιμείνει, επιτυγχάνοντας αριστεία στις πολλές προσπάθειές της, όπως αποδεικνύεται από 28 βραβεία από διαγωνισμούς Ολυμπιάδας Επιστημών. Μια μαθήτρια που έχει καταξιωθεί σε εθνικό επίπεδο, έχει εισαχθεί στην Εταιρία Τιμής της Εθνικής Κλασικής Ένωσης και στην Εταιρία Τιμής Εθνικής Κατοικίας. Είναι επίσης μια ταλαντούχα τραγουδίστρια, ηθοποιός και καλλιτέχνης που έχει παίξει σόλο, έχει παίξει πρωταγωνιστικούς ρόλους και έχει γεμίσει το σπίτι της οικογένειάς της με δημιουργική έκφραση. Ένα αυτοαποκαλούμενο σχεσιακό άτομο που επιθυμεί να ακολουθήσει μια καριέρα στην εργοθεραπεία, η Isabelle σημειώνει, «Όταν δείχνεις προσωπικό ενδιαφέρον όχι μόνο για τη σωματική φροντίδα ενός ασθενούς, αλλά και για τη συναισθηματική ζωή, ο Κύριος συχνά ανοίγει μια πόρτα για να σχηματίσει μια πιο στενή σύνδεση».

Κάθριν Γκέιτζ

Κάθριν Γκέιτζ του Φλιντ, Τέξας, παρομοιάζει τη ζωή της με ένα βραχιόλι φιλίας από πολλές κλωστές που υφαίνονται μαζί σε ένα όμορφο σχέδιο. Παιδί ιεροκήρυκα, μαθήτρια κατ’ οίκον, βιβλιόφιλος, συγγραφέας, κουκλοπαίκτης, καρατερίστας, δάσκαλος, τσελίστας, υπάλληλος παιδικής φροντίδας και εθελόντρια: Αυτά είναι μερικά από τα πολύχρωμα σκέλη που συνθέτουν τη ζωή της. Ένα πρωταρχικό νήμα είναι η αγάπη για την ανάγνωση «το καλύτερο [Sonlight] βιβλία», τα οποία απολαμβάνει από το νηπιαγωγείο. «Γράφω όλη μου τη ζωή, μιμούμενος τα αγαπημένα μου βιβλία και συγγραφείς. Έχω χαρακτήρες στο κεφάλι μου με μοναδικές ιστορίες να διηγηθώ”, λέει η επίδοξη συγγραφέας, η οποία σχεδιάζει να γράψει ιστορίες που δοξάζουν τον Θεό και εμπνέουν την επόμενη γενιά εφήβων. Θα ήθελε επίσης να γίνει υπουργός παιδιών, προσθέτοντας «ένα εξαιρετικό νήμα στο πρότυπο της ζωής μου».

Carolyn Raquet

Carolyn Raquet του Beavercreek, OH, λατρεύει την επίλυση προβλημάτων. Όπως είναι λογικό, σκέφτεται να σπουδάσει κολεγιακή στη μοριακή βιολογία ή τη μηχανική. «Από τους ουρανούς μέχρι το άτομο, ο Θεός δημιούργησε τη μηχανική αυτού του κόσμου για να είναι ένας οργανωμένος και καλά συντονισμένος χορός», εκτιμά. Ο Φιναλίστ National Merit, ο οποίος σημείωσε επίσης ένα σύνθετο 34 στο ACT, είναι επιπλέον ένας ταλαντούχος μουσικός (πιάνο και βιόλα) με δημιουργικές γαστρονομικές δεξιότητες (π.χ. η “έκπληξη Carol”). Επιλέχτηκε για το Project Protégé, μια ελίτ ομάδα νέων που προσκλήθηκαν να παίξουν με την Ορχήστρα Σπρίνγκφιλντ. Αποκορύφωμα της μέχρι τώρα ζωής της; Υπηρέτησε ως νταντά, σε ηλικία 15 ετών, για μια χριστιανική οικογένεια που εργάζεται στη Μέση Ανατολή. «Η έμφαση του Sonlight στις ομάδες ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αποτέλεσε τη βάση για την επιθυμία μου να δω όλα τα έθνη να λατρεύουν τον Χριστό», επιβεβαιώνει η Carolyn.

Καρολάιν Γουίλετ

Καρολάιν Γουίλετ του Βιρτζίνια Μπιτς, Βιρτζίνια, δυσκολεύτηκε να διαβάσει από νωρίς. Μερικά χρόνια αργότερα, μετά από πολύ σκληρή δουλειά και θεραπεία όρασης, διαγωνίστηκε στο Scripps National Spelling Bee, όχι μία αλλά δύο φορές. Είναι μέλος του Phi Theta Kappa Honor Society και της Εθνικής Εταιρείας Μελετητών Λυκείου, ανταγωνιστική κολυμβήτρια και καλλιτεχνικός πατινίστας, καταξιωμένη βιολονίστας και πιανίστα και διευθύντρια χορωδίας γυμνασίου. Προσφέρεται εθελοντικά σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα ιππασίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες και, με τις αδερφές της, έχει να κλείσει ένα υπουργείο μπισκότων. Μια μαθήτρια του Sonlight από την ηλικία των τεσσάρων ετών, η Caroline αγαπά την επιστήμη και ήθελε να γίνει γιατρός από τα νιάτα της – ένα κάλεσμα που επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη εμπειρία αποστολών. «Ο Θεός είναι μεγάλος και μου έχει δώσει έναν όμορφο σκοπό», λέει. Η Caroline ελπίζει να φοιτήσει στο Wheaton College.

Νικητές υποτροφιών $4.000

(1.000$ κάθε χρόνο)

Η Sonlight θα απονείμει επιπλέον σε αυτούς τους οκτώ εξαιρετικούς φοιτητές μια υποτροφία 1.000 $ για κάθε έτος κολεγίου, έως και τέσσερα χρόνια:

Άλισον Μπελ

Άλισον Μπελ απο μέση Ανατολή ασχολείται με τον προγραμματισμό υπολογιστών από την ηλικία των 11 ετών, με κλάδους στον σχεδιασμό ιστοσελίδων και τη διαχείριση συστημάτων. Παρακολούθησε το Advanced Placement στην επιστήμη των υπολογιστών στην πρώτη της χρονιά και σημείωσε τέλειο 5 στις εξετάσεις. Μια φοιτήτρια με Εθνικές Αξίες, σημείωσε 2210 στο SAT. Μια μαθήτρια του Sonlight από την Pre-K έως τη 12η δημοτικού, η Alison αποτελεί παράδειγμα της στάσης Love to Learn: Στην πρωτοετή φοίτησή της μέχρι το κατώτερο έτος, διάβασε 169 επιπλέον βιβλία πέρα ​​από το πρόγραμμα σπουδών! Συνθέτει και παίζει μουσική, έχει γράψει πολλές νουβέλες και τακτικά blogs στην ιστοσελίδα που σχεδίασε και ανέπτυξε. Είναι επίσης γοητευμένη από τη γλωσσολογία και της αρέσει να κατασκευάζει ρεαλιστικές γλώσσες βασισμένες στην έρευνα και τη φαντασία. Η Άλισον οραματίζεται ένα μέλλον ως προγραμματιστής υπολογιστών εκπαιδευμένος στη γλωσσολογία, «προσεγγίζοντας εκατοντάδες ομάδες ανθρώπων για τη δόξα του Θεού».

Ουίλιαμ Τζόουνς

Σαν παιδί, Ουίλιαμ Τζόουνς του Salisbury, NC, εκμυστηρεύτηκε στη μαμά ότι μια μέρα, θα έκανε τα παιδιά του στο σπίτι. Ο Γουίλιαμ και ο αδερφός του, που είναι κοντά σε ηλικία, ξεκίνησαν την περιπέτεια του Sonlight με κοινές σπουδές. Γρήγορα προς τα εμπρός στο παρόν: Φιναλίστ National Merit που κέρδισε 2360 στο SAT και σύνθετη βαθμολογία 35 στο ACT, ο William είναι τώρα έτοιμος να παρακολουθήσει κτηνιατρική σχολή. Ο σύγχρονος άνθρωπος της Αναγέννησης – βιολιστής, ηθοποιός, ποιητής, πολιτικός συμμετέχων, αγρότης/κτηνοτρόφος, δημόσιος ομιλητής, εξερευνητής και εθελοντής της κοινότητας – επιθυμεί να γίνει ένας καλά στρογγυλεμένος, ενημερωμένος και αφοσιωμένος πολίτης. Ο απώτερος στόχος του, σκέφτεται, «δεν είναι μόνο να παρέχει άνεση σε όλα τα πλάσματα, αλλά και να ενεργεί με ακεραιότητα και να κάνω το καλύτερο δυνατό έργο για τη δόξα του Θεού».

Σάρα Κρόιτνερ

Σάρα Κρόιτνερ του Vinton, ΙΑ, έχει ακόρεστη αγάπη για τη μάθηση και τη δημιουργία: επείγουσα ιατρική, γραφή, καλλιγραφία, χειροτεχνία, σχέδιο, ζωγραφική, φωτογραφία, μουσική και άλλα. Μία από τις φωτογραφίες της έχει εκτεθεί στο Smithsonian Institute. Είναι επίσης δημοσιευμένη ποιήτρια. Η Sarah έχει κερδίσει πολλά βραβεία 4-H, συμπεριλαμβανομένου του National Leadership Award, έχει εκθέσει στην State Fair και πρόσφατα στέφθηκε Benton County Fair Queen. Πρόθυμη βοηθός στην εκκλησία της, διδάσκει στο Κυριακάτικο Σχολείο για παιδιά, είναι μακροχρόνια σολίστ, βοηθά με το TLC Preschool της εκκλησίας και κάνει φίλους με τους ηλικιωμένους. Σκοπεύει να σπουδάσει στο Iowa State University. «Ένα πτυχίο επικοινωνιών θα χωρέσει αμέτρητες επαγγελματίες, εκτός από τον Υπηρέτη του Θεού», σκέφτεται.

Τζόναθαν ΜακΓκί

Τζόναθαν ΜακΓκί του Σέρμαν, Τέξαςσχεδίασε και κατασκεύασε μια ηλεκτρική κιθάρα Gibson σε φυσικό μέγεθος από τη LEGO® τούβλα, επιδεικνύοντας το είδος της δημιουργικότητας που χρησιμοποίησε επίσης καλά στη συμμετοχή του με μια τοπική ομάδα ρομποτικής κατ’ οίκον σχολείου. Ο Τζόναθαν σπεύδει να προσφέρει το χρόνο και τα ταλέντα του όπου χρειάζεται: ταξίδια αποστολής στη Γουατεμάλα, διακονία ομάδας λατρείας, ετοιμάζοντας γεύματα για πεινασμένα παιδιά και χτίζοντας έναν κήπο προσευχής για τους άστεγους, για να αναφέρουμε μερικές αξιόλογες προσπάθειες. Προικισμένος στα μαθηματικά, τις επιστήμες και τη μουσική, σημείωσε σύνθετο 33 στο ACT. Είναι επίσης ανιχνευτής αετών και αθλητής που παίζει μπάσκετ σε επίπεδο πανεπιστημίου. Σπούδασε κατ’ οίκον με το Sonlight τα τελευταία εννέα χρόνια, ο Jonathan έγινε δεκτός στο Texas A&M University, όπου θα σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός. «Ο στόχος μου είναι απλός: να ακολουθήσω τον Θεό και να χρησιμοποιήσω τα χαρίσματά Του για τη δόξα Του», αναφέρει.

Πάρκο Yukang

Yukang “Kevin” Park του Ιρλανδία είναι ένας ηγέτης του οποίου το όνομα σημαίνει «ευγενικός και δυνατός». Ως παιδί ιεροκήρυκα, ο Yukang έχει ζήσει σε τέσσερις χώρες. Όπου κι αν πηγαίνει, η εξυπηρέτηση στους άλλους είναι το χαρακτηριστικό του. Ταλαντούχος τσελίστας, συχνά ηγείται της εκκλησιαστικής λατρείας. Ένας συχνός εθελοντής, η Child Evangelism Fellowship και η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας σε μη μητρικούς ομιλητές είναι προσπάθειές του αγαπημένες. Είναι ηθοποιός και αθλητής, με τάση για δραματικές ερμηνείες, πατινάζ ταχύτητας, ποδόσφαιρο και Tae Kwon Do. Προβλέπει τον ρόλο του στη ζωή παρόμοιο με αυτόν του μαέστρου ορχήστρας: “Μερικές φορές βγάζω απαλά τη μουσική σε ένα όμορφο, απαλό πιάνο. Σε άλλες, διώχνω ένα ισχυρό, χαρισματικό φόρτε με δύναμη. Η δουλειά μου είναι να τα δένω όλα μαζί σε μια προσπάθεια που καταλήγει σε κάτι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών της».

Άλισον Ρόουελ

Άλισον «Άλι» Ρόουελ του Hixson, TN, διαπρέπει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και γοητεύεται από τις κοσμοθεωρητικές σπουδές. Ως συχνός ταξιδιώτης σε ταξίδια αποστολής, έφερε χαρά σε ηλικιωμένους και ανάπηρους βοηθώντας σε έργα συντήρησης σπιτιού εδώ στις πολιτείες. Έχει επίσης διδάξει VBS, έπαιξε με τα παιδιά και χόρεψε στη βροχή στην Αϊτή. Επετηρίδα, πιάνο, χορωδία και λατρευτική ομάδα είναι μερικά από τα αγαπημένα της πράγματα. Και μπάσκετ: Ξεκίνησε να παίζει στην όγδοη δημοτικού, ανέβηκε στο πανεπιστήμιο και έκτοτε διοργάνωσε μια κατασκήνωση για να διδάξει σε μαθητές γυμνασίου το άθλημα. Συλλογιζόμενη το μέλλον της, η Άλισον αναφέρει πολλά εδάφια της Βίβλου που την καθοδηγούν: Δευτ. 31:8; 1 Χρ. 16:24; 2 Κορ. 12:9; και το αγαπημένο της, 1 Θεσ. 5:24: «Πιστός είναι εκείνος που σας καλεί, και θα το κάνει επίσης».

Mark Shaklee

Mark Shaklee του Stillwater, MN, σπουδάζει με το Sonlight από το νηπιαγωγείο. «Συνεπώς, θεωρώ τον εαυτό μου όχι απλώς απόφοιτο του homeschool, αλλά και απόφοιτο της Sonlight», δηλώνει. Ο Μαρκς παίζει ποδόσφαιρο στο πανεπιστήμιο, ορίστηκε αρχηγός ομάδας από τους συμπαίκτες του και έλαβε αναγνώριση για τις ικανότητές του σε όλη τη διάσκεψη. Εκτός του γηπέδου, συμμετέχει στη διακονία των παιδιών στην εκκλησία, διευκολύνει την προσευχή των μαθητών μετά τις λειτουργίες και είναι ντράμερ στην ομάδα λατρείας. Ένας ημιτελικός National Merit, σημείωσε 2260 στο SAT και ένα σύνθετο 33 στο ACT. Όπως και ο πατέρας του πριν από αυτόν, σχεδιάζει να ακολουθήσει πτυχίο επιστήμης υλικών, πιθανότατα στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. «Στόχος μου είναι να δώσω το 50% του προσωπικού μου εισοδήματος για να χρηματοδοτήσω ιεραποστόλους πλήρους απασχόλησης», προβάλλει.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση μέσω email

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply