Οι μαθητές STEM χρειάζονται επίσης λογοτεχνία

2

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση μέσω email

Οι μαθητές STEM χρειάζονται επίσης λογοτεχνία

Ο δεύτερος γιος μου είναι junior φέτος. Τα θέματα STEM του έρχονται φυσικά. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή κρατά ένα συμπαγές Α στον λογισμό, και δεδομένης της επιλογής μεταξύ του να περάσει ένα απόγευμα δοκιμάζοντας νόμους της φυσικής ή να σκάψει τον Σαίξπηρ, καλά… ο Βάρδος θα έχανε.

αναλαμβάνω γονείς και κατ’ οίκον εκπαίδευση μαθητή γυμνασίου που δεν έχει μια δυνατή λογοτεχνία, και ξέρω ότι δεν είμαι μόνος.

Τα πεδία της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (πεδία STEM) είναι ιδιαίτερα διαφημισμένα. Αλλά οι φίλοι των οποίων οι έφηβοι έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα συχνά εκπλήσσονται που επιλέξαμε το Sonlight για τον γιο μας που στηρίζεται στο STEM.

  • «Η κόρη μου θέλει να γίνει μηχανικός. Το Sonlight δεν της ταιριάζει, γιατί δεν χρειάζεται όλη αυτή τη λογοτεχνία».
  • «Ο γιος μου είναι πολύ επιστήμονες και δεν του αρέσει πολύ το διάβασμα. Όλα αυτά τα βιβλία απλώς θα τον έπνιγαν».
  • Η κόρη μου σχεδιάζει να σπουδάσει επιστήμες Κολλέγιο. Ένα πρόγραμμα που βασίζεται στη λογοτεχνία δεν θα λειτουργήσει.

Ξεπερνώντας εύκολα και προκαλώντας τον μαθητή STEM

Οι άνθρωποι έχουν τις δυνάμεις τους. Δεν λέω ότι δεν το κάνουν. Αλλά όταν ένα παιδί είναι ερπυστριοφόρος άσος, δεν αποφασίζουμε ότι δεν χρειάζεται να περπατήσει.

Σε κάθε τομέα της ανατροφής των παιδιών, πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να ξεπεράσουν τις ζώνες άνεσής τους και να δοκιμάσουν τα φτερά τους σε νεότερες, απαιτητικές περιοχές. Αυτό δεν αλλάζει μόνο και μόνο επειδή η κόρη σας είναι μεγαλύτερη και τα ενδιαφέροντά της γίνονται πιο συγκεκριμένα.

Mix and Match High School with Sonlight

Ακριβώς όπως δεν θα είχατε εγκαταλείψει τη διδασκαλία της ανάγνωσης νωρίτερα όταν απογειώθηκαν οι δεξιότητές της στα μαθηματικά, τώρα πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει σταδιακά πιο σύνθετη λογοτεχνία. Ανώτερα μαθηματικά και επιστήμες και προχωρημένη ανάγνωση αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας πλούσιας εκπαίδευσης.

Και οι επιστήμονες χρειάζονται σπουδαία βιβλία

Αν το παιδί σας πιστεύει ότι οι σπουδαίοι βιολόγοι, οι μηχανικοί, οι στατιστικολόγοι και οι προγραμματιστές υπολογιστών αγνοούν τον τεράστιο όγκο της μεγάλης βιβλιογραφίας, είναι παραπληροφορημένο.

  • Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν γνωστό ότι διατηρούσε μια πλούσια βιβλιοθήκη
  • Ο Steve Jobs το ένιωσε αυτό 1984 (και αρκετοί άλλοι κλασικοί τίτλοι) θα πρέπει να απαιτείται ανάγνωση για όλους.

Οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι στον τομέα της ειδίκευσής τους είναι σπάνια ο τύπος που δεν παίρνει ποτέ ένα βιβλίο. Η σπουδαία λογοτεχνία είναι ο παγκόσμιος κοινός παρονομαστής μεταξύ των καινοτόμων από όλους τους τομείς. Είναι η μουσική υπόκρουση στην οποία γράφονται οι συμφωνίες της επιστήμης και των μαθηματικών. Έτσι οι μαθητές STEM χρειάζονται επίσης εξαιρετική λογοτεχνία!

Οι μαθητές STEM χρειάζονται ένα ίδρυμα πολιτιστικού γραμματισμού

Εκτός από απλώς μια εξαιρετική άσκηση για τον εγκέφαλο, η υπέροχη λογοτεχνία, όπως οι επιλογές από το πρόγραμμα σπουδών του λυκείου του Sonlight, επιτρέπουν στους εφήβους να εισέλθουν στη Μεγάλη Συνομιλία – την παράδοση μεγάλων συγγραφέων και στοχαστών, επεκτείνοντας τις ιδέες που παρουσιάζονται σε προηγούμενα έργα. Η πλειοψηφία των ενηλίκων στην Αμερική έχει διαβάσει To Kill a Mockingbird, Ο μεγάλος Γκάτσμπικαι Οι Εκλεκτοί. Αυτοί οι τίτλοι είναι ένα σημείο εκκίνησης για τη συναναστροφή με άλλους στο πλαίσιο ενός σώματος κοινής γνώσης.

Η λογοτεχνία παρέχει επίσης ένα παράθυρο στα συναισθήματα, τις εμπειρίες και τους κόσμους που διαφορετικά δεν μπορούμε να αγγίξουμε, δίνοντάς μας μια βαθύτερη ανθρώπινη εμπειρία και μια εμπειρία που μας εξελίσσει σε καλά στρογγυλεμένους και συμπονετικούς ανθρώπους πρόθυμους να χρησιμοποιηθούν από τον Θεό για τη δόξα Του. Διαβάζοντας για άντρες που έχουν βιώσει πόλεμο, γυναίκες που έχουν υποστεί κακομεταχείριση και τα πολιτικά καθεστώτα που χάλασαν, μας κάνει να αντέχουμε καλύτερα τα βάρη των γειτόνων μας.

Δεδομένων αυτών των χαρακτηριστικών, η ζωή κάθε ανθρώπου γίνεται σαφώς καλύτερη για τα βιβλία που έχει διαβάσει. Δεν υπάρχει λόγος να μην απολαμβάνετε έναν μπουφέ εξαιρετικής λογοτεχνίας σε όλο το γυμνάσιο. Προσωπικά, θα χαιρόμουν ένα από τα παιδιά μου να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων. Θα ήμουν ακόμη πιο ευχαριστημένος αν ήταν μηχανικός αυτοκινήτων που είχε βυθίσει το δάχτυλο του ποδιού Τζέιν Έιρ.

Κατάλογος Λυκείου Sonlight

Η Sonlight διαθέτει συμβούλους κατ’ οίκον σχολείου για να σας μιλήσουν σχετικά με την επιλογή του τέλειου προγράμματος σπουδών στο γυμνάσιο για τον έφηβό σας. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση μέσω email

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply