Πώς να εκπαιδεύσετε στο σπίτι τον ακουστικό μαθητή

1

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση μέσω email

Πώς να εκπαιδεύσετε στο σπίτι τον ακουστικό μαθητή

Εκπαιδεύετε στο σπίτι ένα παιδί που δυσκολεύεται να κατανοήσει την ανάγνωση; Ίσως παλεύουν με ή δείχνουν τα σημάδια του μια διαταραχή οπτικής επεξεργασίας όπως η δυσλεξία. Μπορεί να φορούν γυαλιά ή να έχουν πρόβλημα να βλέπουν. Ίσως απλά δεν το κάνουν αρέσει ανάγνωση ή γραφή. Μερικά παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν το κάνουν ακούω τα μαθήματα αντί να τα διαβάζουν μόνα τους.

Τα παιδιά που ταιριάζουν με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πιθανώς ακουστικούς μαθητές. Απολαμβάνουν και μαθαίνουν καλύτερα από αυτά ήχος: συνομιλία, συζήτηση, βίντεο και μουσική.

Οι ακουστικοί μαθητές προτιμούν να μαθαίνουν από ακρόαση αντί να βλέπεις ή να κάνεις. Φυσικά, η χρήση όλων των ειδών μεθόδων εκμάθησης, συμπεριλαμβανομένων των οπτικών και κιναισθητικών, θα εμπλουτίσει το σχολείο σας στο σπίτι. Έτσι, ακόμα κι αν διαπιστώσετε ότι έχετε έναν ακουστικό μαθητή, μην απορρίψετε άλλους τρόπους μάθησης. Αλλά όταν ο ακουστικός μαθητής σας είναι παλεύοντας, είναι καλή ιδέα να επιστρέψετε στις προτιμώμενες ακουστικές μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω. Αυτές οι τεχνικές θα παρέχουν την πιο ομαλή εμπειρία μάθησης.

Τεχνικές Ανάγνωσης για τον Ακουστικό Μαθητή

 • Η έρευνα δείχνει ότι η ανάγνωση από έναν γονέα είναι πιο χρήσιμη από την παρακολούθηση βίντεο ή την ακρόαση ηχητικών βιβλίων, επομένως συνεχίστε να τους διαβάζετε δυνατά. Εάν έχουν μια διαταραχή ή καθυστέρηση που επηρεάζει την ικανότητά τους να διαβάζουν μόνοι τους, μην φοβάστε να τους διαβάσετε τους Αναγνώστες τους.
 • Φυσικά, ηχητικά βιβλία εξακολουθούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή.
 • Ζητήστε από το παιδί σας να ακολουθήσει οπτικά σε ένα βιβλίο ενώ ακούει είτε το α Εκφωνούν ή ένα ηχητικό βιβλίο.
 • Τα βίντεο, ειδικά τα ντοκιμαντέρ με ζωντανές εξηγήσεις ή πολλούς διαλόγους, μπορούν να βοηθήσουν τους ακουστικούς μαθητές να επεξεργαστούν τη δράση στην οθόνη. Το Sonlight προσφέρει βίντεο για βοήθεια μαθηματικά, επιστήμη, και Αγια ΓΡΑΦΗ, γραμματική, κι αλλα.

Τεχνικές Συζήτησης για Ακουστικούς Μαθητές

 • Συζητήστε τα μαθήματα στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας ερωτήσεις συζήτησης παρέχονται στο πρόγραμμα σπουδών σας και επίσης αφήστε τη συζήτηση να κυλήσει φυσικά.
 • Ενθαρρύνετε τους ακουστικούς μαθητές να μιλήσουν στον εαυτό τους ή να χρησιμοποιήσουν ενεργό παιχνίδι όπου περιλαμβάνουν διάλογο για να παίξουν σκηνές.
 • Αφήστε τους να μιλήσουν δυνατά ενώ κάνουν εργασίες. Το να τους αφήνετε να ακούν τη φωνή τους συχνά βοηθάει τα παιδιά να επεξεργάζονται καλύτερα τις πληροφορίες.
 • Συμπεριλάβετε παιχνίδια για ενεργό παιχνίδι ρόλων, όπου μπορούν να αφηγηθούν σκηνές και
 • Το παιδί σας μπορεί να απολαμβάνει ομαδικές δραστηριότητες ή μαθήματα συνεργασίας όπου μπορεί να μιλήσει για αυτά που μαθαίνει με άλλα άτομα. Λάβετε μέρος σε μια έκθεση επιστήμης στο σπίτι, σε έκθεση τέχνης ή γεωγραφική μέλισσα.
 • Ζητήστε από τον ακουστικό μαθητή σας να παρουσιάσει τα καθημερινά του μαθήματα κατ’ οίκον στην οικογένεια την ώρα του φαγητού ή σε έναν γονέα πριν τον ύπνο.

Τεχνικές Γραφής για τον Ακουστικό Μαθητή

 • Αντί να βάζετε το παιδί σας να συντάσσει τις γραπτές του εργασίες με το χέρι, βοηθήστε το Ρεκόρ τι θέλουν να πουν. Μπορούν να ακούσουν την αναπαραγωγή για να εντοπίσουν τις απαραίτητες αλλαγές.
 • Στην πραγματικότητα, μερικές φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια καλή εγγραφή βίντεο μιας γραπτής εργασίας στη θέση του το πραγματικό γραπτό έργο. Βοηθήστε τους να τους διδάξετε να επεξεργάζονται το βίντεο ή να κάνουν ένα ζευγάρι, έως ότου η αναφορά τους λέει ακριβώς αυτό που θέλουν να λέει.
 • Παίζω ΜΟΥΣΙΚΗ ενώ κάνετε θέματα όπως μαθηματικά ή γραφή, ή οποιαδήποτε ήσυχη εργασία.
 • Κάνετε μαθηματικά προβλήματα δυνατά σε έναν στεγνό πίνακα διαγραφής μαζί και χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα εκπαιδευτή βίντεο όπως π.χ Math U Δείτε να παρέχει ακουστικές οδηγίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Μουσικές Τεχνικές για Ακουστικούς Μαθητές

 • Η εκπαιδευτική μουσική είναι ιδανική για ακουστικούς μαθητές, είτε είναι μουσική εκτίμηση ή ακαδημαϊκοί σε συναρπαστικές μελωδίες. Τα αγαπημένα μου είναι Τραγούδια Γεωγραφίας και Στίχοι της Αγίας Γραφής μελοποιημένα.
 • Παίξτε μουσική συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιήστε τη δοκιμή και το σφάλμα για να προσδιορίσετε εάν τα τραγούδια με στίχους αποσπούν την προσοχή στον ακουστικό μαθητή σας. Δοκιμάστε το κλασικό και το σύγχρονο. Δείτε τι λειτουργεί!
 • Επιτρέψτε τους να δημιουργήσουν τα δικά τους τραγούδια (ή παρωδίες τραγουδιών που ήδη γνωρίζουν) για να τους βοηθήσετε να διατηρήσουν αυτό που μαθαίνουν.

Ευτυχώς, το πρόγραμμα σπουδών στο σπίτι του Sonlight λειτουργεί καλά με ακουστικούς μαθητές. Περιλαμβάνονται Rich Read-Alouds σε κάθε επίπεδοακόμη και στο γυμνάσιο, έτσι τα παιδιά σας περνούν το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων τους ακούγοντας. Ακόμη και βιβλία προγραμματισμένα ως Αναγνώστες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Ανάγνωση-Δυνατά όπως απαιτείται. Σε Οι Οδηγοί Εκπαιδευτών, το Sonlight προτείνει ερωτήσεις συζήτησης για κάθε βιβλίο που διαβάζεις-τέλειος για τον ακουστικό μαθητή.

Δείτε αν η μέθοδος Sonlight θα λειτουργούσε για τον ακουστικό μαθητή σας. Ζητήστε τον δωρεάν οδηγό μυθιστορήματος και μελέτης τώρα.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση μέσω email


παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply