Σύνοψη και κριτική: The Love Hypothesis από τον Ali Hazelwood

1
Σύνοψη και κριτική: The Love Hypothesis από τον Ali Hazelwood

Τρία χρόνια πριν, Όλιβ Σμιθ μιλάει σε έναν άντρα όταν είναι στο μπάνιο και διορθώνει τις επαφές της (και δεν βλέπει) μετά το διδακτορικό της. συνέντευξη υποψηφίου. Του λέει για το πάθος της για την έρευνά της. Δεν καταλαβαίνει το όνομά του, αλλά θυμάται τη συζήτηση ξεκάθαρα και αναρωτιέται για τον τύπο που γνώρισε.

Σήμερα, η Olive είναι διδάκτωρ βιολογίας. φοιτητής που ερευνά μεθόδους έγκαιρης ανίχνευσης για τον καρκίνο του παγκρέατος. Φιλάει έναν άντρα τυχαία για να ξεγελάσει την καλύτερή της φίλη να πιστέψει ότι βγαίνει με κάποιον (έτσι ώστε η καλύτερή της φίλη Anh δεν θα αισθανθεί άσχημα που βγαίνει με την πρώην της Όλιβ). Αυτός ο τύπος αποδεικνύεται Δρ Άνταμ Κάρλσον, ένα νεαρό, όμορφο και πολύ σεβαστό μέλος ΔΕΠ στο τμήμα της. Είναι επίσης γνωστός για το ότι είναι υπερκριτικός και κυκλοθυμικός.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του τμήματος του Άνταμ ανησυχεί ότι σχεδιάζει να φύγει για άλλο πανεπιστήμιο και έχει παγώσει ορισμένα από τα ερευνητικά του κεφάλαια. Έτσι, ο Άνταμ δέχεται να προσποιηθεί ότι έχει σχέση με την Όλιβ για να δώσει την εντύπωση ότι βάζει «ρίζες» εδώ, με την ελπίδα ότι θα ξεπαγώσουν τα ταμεία.

Καθώς η Όλιβ και ο Άνταμ κάνουν ψεύτικο ραντεβού, γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο Όλιβ βλέπει ότι ο Άνταμ είναι απαιτητικός και ωμά απέναντι στους μαθητές του, αλλά όχι αγενής ή κακός. Η Όλιβ του εκμυστηρεύεται ότι η μητέρα της έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας, γι’ αυτό και κάνει την έρευνά της.

Η Όλιβ σύντομα συνειδητοποιεί ότι τρέφει αισθήματα για τον Άνταμ, αλλά φοβάται να του το πει. Όταν την ακούει να μιλάει για συντριβή, προσποιείται ότι είναι για κάποιον άλλο. Η Όλιβ ακούει επίσης κάποιον άλλον να αναφέρεται σε μια γυναίκα που ο Άνταμ ταλαιπωρείται για χρόνια και εκπλήσσεται με το πόσο ζηλιάρης νιώθει.

Στο μεταξύ, η Olive χρειάζεται περισσότερο χώρο εργαστηρίου και έχει μιλήσει μαζί της Δόκτωρ Τομ Μπέντον για μια θέση στο εργαστήριό του στο Χάρβαρντ. Όταν ο Τομ φτάνει στην πόλη, αποδεικνύεται ότι είναι φίλος με τον Άνταμ. Ο Άνταμ και ο Τομ είναι φίλοι από το γυμνάσιο και πρόσφατα πήραν μια μεγάλη επιχορήγηση για κάποια κοινή έρευνα για την οποία ο Άνταμ είναι ενθουσιασμένος. Αφού η Όλιβ ολοκληρώσει μια αναφορά για την έρευνά της για τον Τομ, της προσφέρει μια θέση στο εργαστήριό του για τον επόμενο χρόνο.

Η σχέση της Όλιβ και του Άνταμ συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι να παρευρεθούν σε ένα επιστημονικό συνέδριο στη Βοστώνη. Η έρευνα της Olive έχει επιλεγεί για παρουσίαση σε πάνελ, ενώ ο Adam είναι βασικός ομιλητής. Εκεί, η Όλιβ παρενοχλείται σεξουαλικά από τον Τομ, ο οποίος της κάνει προκαταβολές. Όταν τον απορρίπτει, εκείνος την κατηγορεί για κάποιον που κοιμάται τριγύρω για να προλάβει. Λέει επίσης ότι θα το αρνηθεί αν το πει σε κανέναν και ότι δεν θα την πιστέψουν.

Ενώ η Όλιβ τελικά κοιμάται με τον Άνταμ στο συνέδριο, σύντομα διαλύει τα πράγματα δακρυσμένα αφού δεν θέλει να περιπλέξει τα πράγματα με το κοινό ερευνητικό πρόγραμμα του Άνταμ με τον Τομ. Ο Adam βρίσκεται επίσης στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για μια θέση στο Χάρβαρντ.

Η Όλιβ είναι βέβαιη ότι κανείς δεν θα την πιστέψει για τον Τομ μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι κατά λάθος ηχογράφησε τη συνομιλία όπου έκανε προκαταβολές και την απείλησε. Εν τω μεταξύ, ο συγκάτοικος της Όλιβ Μάλκολμ έχει αρχίσει να βλέπει τον Δρ. Χόλντεν Ροντρίγκεζ, μέλος ΔΕΠ που είναι παιδικός φίλος του Άνταμ. Η Όλιβ και ο Μάλκολμ στρέφονται στον Χόλντεν για συμβουλές, ο οποίος τους ενθαρρύνει να πουν στον Άνταμ για την ηχογράφηση. Επισημαίνει ότι πιστεύει ότι ο κύριος λόγος που ο Άνταμ σκέφτεται να μετακομίσει στο Χάρβαρντ είναι επειδή η Όλιβ υποτίθεται ότι θα πάει εκεί.

Η Όλιβ βρίσκει τον Αδάμ και του δείχνει το βίντεο. Είναι εξοργισμένος με τον Τομ και το αναφέρει στη σχολή τους. Όταν ο Άνταμ επιστρέφει από τη Βοστώνη, αναφέρει ότι ο Τομ απολύθηκε. Εν τω μεταξύ, η Olive έχει επικοινωνήσει με άλλους ερευνητές καρκίνου για σημεία σε άλλα εργαστήρια και έχει λάβει πολλά υποσχόμενες απαντήσεις. Η Όλιβ λέει στον Άνταμ ότι τον αγαπάει και ότι ποτέ δεν της άρεσε κανένας άλλος. Ο Άνταμ παραδέχεται ότι τη θυμόταν από τη μέρα που τη γνώρισε στο μπάνιο και ότι είναι αυτή που τον ενδιέφερε εδώ και χρόνια.

Δέκα μήνες αργότερα, στην επέτειο του πρώτου τους φιλιού, η Όλιβ και ο Άνταμ ξαναδημιουργούν το φιλί για να τιμήσουν την επέτειό τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την πλήρη Περίληψη Κεφαλαίου προς Κεφάλαιο.

Εάν αυτή η περίληψη ήταν χρήσιμη για εσάς, σκεφτείτε υποστηρίζοντας αυτόν τον ιστότοπο με αφήνοντας φιλοδώρημα ($2, $3ή $5) ή προσχωρώντας στο Πατρέων!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply