4 τρόποι για να πείσετε τον απρόθυμο συγγραφέα σας να μην έχει παράλυση λευκής σελίδας

2

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση μέσω email

4 τρόποι για να πείσετε τον απρόθυμο συγγραφέα σας να μην έχει παράλυση λευκής σελίδας

Επειδή το γράψιμο ήταν πάντα σαν ένας φυσικός τρόπος έκφρασης, έμεινα έκπληκτος όταν βρέθηκα να εκπαιδεύω κατ’ οίκον μαθητές που ήταν εξαιρετικά απρόθυμοι συγγραφείς! Το περισσότερο που θα μπορούσα να περιμένω από αυτούς όταν αντιμετώπιζα ένα λευκό φύλλο χαρτιού ήταν μια προσεκτική ορθογραφία του ονόματός τους. Το υπόλοιπο χαρτί έμεινε πεισματικά άδειο.

Ανακάλυψα ότι δεν πας πολύ μακριά με τη διδασκαλία κανόνων μορφοποίησης ή τεχνικές για πειστική γλώσσα ενώ κοιτάς επίμονα ένα άδειο φύλλο χαρτιού. Έτσι, αυτές οι τέσσερις προτάσεις έχουν σκοπό να πείσουν τον απρόθυμο συγγραφέα σας να βγει από παράλυση λευκής σελίδας και να ξεκινώντας. Προτού μπορέσετε να αρχίσετε να βοηθάτε εκκαθαρίζω τις συγγραφικές τους ικανότητες, ένας μαθητής πρέπει απλώς να νιώθει άνετα με το να βάζει λέξεις στο χαρτί.

1. Χρησιμοποίησε ως γραφέας για τον απρόθυμο συγγραφέα

Για πολύ νέος Οι διστακτικοί συγγραφείς, μέρος του προβλήματος μπορεί να είναι η απλή κούραση των χεριών ή το γεγονός ότι η απογοήτευση από την προσπάθεια να σχηματιστούν τακτοποιημένα γράμματα εξακολουθεί να δημιουργεί τέτοια απόσπαση της προσοχής που αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν και τα δύο καθήκοντα ταυτόχρονα: να βρουν τις σωστές λέξεις και μετά να τα γράψετε.

Αυτές τις πρώτες μέρες, το να προτείνετε μια προτροπή γραφής και στη συνέχεια να παίρνετε υπαγόρευση από τον μαθητή σας μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ καθώς ο μαθητής σας εμβαθύνει στη διαδικασία δημιουργίας πρωτότυπων προτάσεων, παραγράφων και ιστοριών. Καθώς περνά ο καιρός, μπορείτε να προσαρμόζεστε στο να γράφετε μέρος της γραπτής τους εργασίας για αυτούς, παραδίδοντας σταδιακά το φυσικό έργο της γραφής καθώς αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το έργο της σύνθεσης.

2. Αφήστε τον απρόθυμο συγγραφέα να γράψει για προσωπικά ενδιαφέροντα

Ένας νεαρός μαθητής μου δήλωσε πεισματικά ότι είχε όχι ενδιαφέρον για τη γραφή—τίποτα! Μέχρι που του έδωσα μια προτροπή γραφής για τα σκαθάρια, οπότε άρχισε το μολύβι του πέταγμα πέρα από το χαρτί. Ήταν παθιασμένος με τα σκαθάρια! Τα μελετούσε και μιλούσε για αυτά σε σχεδόν σταθερή βάση, έτσι είχε πολλά να πει όταν το θέμα της γραφής του ήταν κάτι που αγαπούσε.

Ως μαμά στο σπίτι, είστε σε εξαιρετική θέση να γνωρίζετε τα πάθη των μαθητών σας, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτροπές γραφής σύμφωνα με αυτό που αγαπούν. Ήμασταν σε θέση να αντιμετωπίσουμε τόσο τη μυθοπλασία όσο και τις τεχνικές γραφής μη μυθοπλασίας, ενώ επιμένουμε στο αγαπημένο του θέμα των σκαθαριών:

  • Διάλογος ανάμεσα σε ένα σκαθάρι και τη μητέρα του
  • ΕΝΑ ιστορία στο οποίο ένα σκαθάρι αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεών του
  • Σύγκριση και αντίθεση ενός σκαθαριού με ένα διαφορετικό είδος εντόμου
  • How-to εκπαιδευτική γραφή σχετικά με τη φροντίδα των σκαθαριών
  • Διαδοχική περιγραφή του κύκλου ζωής ενός σκαθαριού
  • Αισθητηριακή περιγραφή του οικιακού περιβάλλοντος ενός σκαθαριού

Πιθανότατα έγραψε πάνω από δώδεκα διαφορετικούς τύπους κειμένων γραφής, όλα που σχετίζονται με κάποιο τρόπο με σκαθάρια. Στην πορεία ανακάλυψε ότι αυτό που είχε επιμείνει ότι δεν μπορούσε να κάνει —κάτσε κάτω και σκεφτώ κάτι ενδιαφέρον να γράψει— ήταν πράγματι ικανός να το πετύχει με άριστα.


Η μέθοδος διδασκαλίας της γραφής Diamond Notes είναι τόσο απλή και αυτονόητη που μπορεί να την κάνει κανείς!

Η Charlotte είναι το τρίτο μου παιδί που μαθαίνει πώς να γράφει χρησιμοποιώντας Sonlight Νότες διαμαντιών. Αυτή η μέθοδος διδασκαλίας της γραφής είναι τόσο απλή και αυτονόητη που μπορεί να την κάνει κανείς. Τα μεγαλύτερα παιδιά μου έχουν ζητήσει ακόμη και τα διαμάντια όταν οργανώνουν τις σκέψεις τους για μεταγενέστερες εργασίες, επειδή τα βοηθά να θυμούνται τη βασική δομή του να έχουν μια κύρια ιδέα, τρία βασικά στηρίγματα και να καταλήγουν στις συνοπτικές σκέψεις. Είναι και οικονομικό! Μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε το κύριο Πρόγραμμα σπουδών Diamond Notes ξανά και ξανά! Ευχαριστώ Sonlight, για ένα άλλο εύκολα προσβάσιμο και επαναχρησιμοποιήσιμο πρόγραμμα σπουδών για οικογένειες που έχουν δεσμευτεί να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στο σπίτι!

Kendra P. στο Oberlin, OH


3. Γράψτε Παραλληλα Ο απρόθυμος συγγραφέας

Μερικοί απρόθυμοι συγγραφείς θα εξακολουθούν να κοιτάζουν στο κενό, αναρωτιούνται πώς να ξεκινήσουν τριάντα λεπτά αφού τους δώσετε μια γραπτή εργασία. Μια τεχνική που λειτουργεί σε αυτή την περίπτωση είναι να καθίσω δίπλα στον απρόθυμο συγγραφέα με το δικό μου σημειωματάριο και να αντιμετωπίσω μόνος μου την προτροπή γραφής! Όταν συμπληρωθεί ο καθορισμένος χρόνος, μπορούμε και οι δύο να δούμε τι έχει γράψει ο άλλος.

Είναι λίγο σαν να ρίχνεις κάτω μια φιλική πρόκληση που μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κίνητρο για ορισμένες προσωπικότητες. Αλλά είναι επίσης πολύ σαν να λες, «Ε, δεν είσαι μόνος σε αυτό. Θα το κάνουμε μαζί.» Είναι ο τρόπος μου να δείξω στον διστακτικό συγγραφέα ότι καμία προτροπή δεν είναι αδύνατο να γράψει κανείς και ότι οι απαντήσεις γραφής είναι τόσο μοναδικές όσο οι συγγραφείς που τις δημιουργούν. Εξάλλου, γίνεται λίγο πιο δύσκολο να κάθεσαι και να κοιτάς μακριά, χωρίς να κάνεις τίποτα, όταν η μαμά κάθεται ακριβώς δίπλα σου και σκαρφίζεται όσο πιο δυνατά μπορεί.


Δόξα τω Θεώ για το σύστημα Diamond Notes που μάθαμε από το Sonlight.

Δόξα τω Θεώ για το Νότες διαμαντιών Σύστημα μάθαμε από το Sonlight. Μας απομένουν περίπου 10 εβδομάδες από το Language Arts 3 και έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κοιτάξουμε πίσω τη συγγραφική του ικανότητα στην αρχή της χρονιάς σε σχέση με τώρα. Ευχαριστώ, Sonlight! Μας αρέσει το πόσο φιλικό προς τον χρήστη ήταν το Sonlight—ειδικά Πρόγραμμα LA 3.

Amanda D. στο Montgomery, AL


4. Χρησιμοποιήστε παιχνίδια με τον απρόθυμο συγγραφέα

Μερικές φορές χρειάζεται απλώς να ξεκινήσετε αργά—να μεγαλώνετε πιο άνετα με την ιδέα να παίξετε με τις λέξεις, την ορθογραφία και τις έννοιές τους πριν προχωρήσετε σε πλήρη γραφή. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ όλα τα είδη παιχνιδιών που σχετίζονται με λέξεις για να πείσω τους απρόθυμους συγγραφείς να δουν πόσο διασκέδαση Οι λέξεις μπορούν να είναι, ως προπομπός για τη χρήση λέξεων για την κατασκευή ιστοριών και δοκιμίων.

Υπάρχουν όλα τα είδη ειδικών παιχνιδιών με λέξεις που έχουν σχεδιαστεί για να είναι εκπαιδευτικά, αλλά είχα επίσης μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιώντας κλασικά παιχνίδια λέξεων όπως Boggle, Scrabble, Quiddler και αναζητήσεις λέξεων ή σταυρόλεξα στην προσπάθεια να αυξήσω το επίπεδο άνεσης των μαθητών μου στην εργασία με λόγια.

Ποιες στρατηγικές έχουν βοηθήσει τα δικα σου απρόθυμη μάχη συγγραφέα παράλυση λευκής σελίδας? Μοιραστείτε τα σε ένα σχόλιο παρακάτω.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση μέσω email

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply