8 Συμβουλές Επιστήμης για το Homeschool από μια μαμά που παραλείπει τα πειράματα

1

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση μέσω email

Πρέπει να ομολογήσω ότι στην αρχή ήμουν διστακτικός για το Sonlight Science. Έχω ένα υπόβαθρο στην επιστήμη και ήθελα ένα πρόγραμμα που θα ενέπνευσε τα παιδιά μου να το αγαπήσουν όσο κι εγώ. Τώρα που χρησιμοποιώ το Sonlight Science για επτά χρόνια, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών! Και αυτό έργα: τα παιδιά μου αγάπη Επιστήμη!

Το σωστό πλάτος και βάθος

Τα πρώτα δημοτικά χρόνια του Sonlight Science αποτελούν μια ευρεία επισκόπηση που θέτει γερές βάσεις. Τα πειράματα δεν είναι πολύ περίπλοκα, αλλά ανοίγουν την όρεξη των παιδιών μου για περισσότερη Επιστήμη!

Κάθε χρόνο το πρόγραμμα σπουδών γίνεται πιο σε βάθος. Αυτή η σπειροειδής προσέγγιση προσφέρει ανασκόπηση, αλλά στη συνέχεια επεκτείνεται σε κάθε περιοχή με περισσότερες λεπτομέρειες. Μου αρέσει να έχω την ευελιξία να προσθέτω επιπλέον στοιχεία, ενώ γνωρίζω ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι πλήρες από μόνο του.

Πώς αναπληρώνουμε την παράλειψη των πειραμάτων

Θα το παραδεχτώ. Πειράματα μπορώ φαίνεται να παίρνει λίγο. Είμαι συχνά ένοχος για την απώθηση των δραστηριοτήτων γιατί δεν νομίζω ότι έχουμε αρκετό χρόνο για να τις οργανώσουμε, να τις κάνουμε και μετά να τις καθαρίσουμε.

Έτσι, παραλείπω τα πειράματα επιστήμης στο σπίτι που έχουν προγραμματιστεί στο πρόγραμμα σπουδών μου.

Για να αντισταθμίσετε την παράλειψη των πειραμάτων, προγραμματίζουμε περιοδικές ημέρες επιστήμης. Έχω διαπιστώσει ότι τα παιδιά μου είναι αρκετά επιεικώς όταν παραλείπουν τα εβδομαδιαία πειράματα, ειδικά όταν το έχουμε αυτό μεγάλη μέρα της ασταμάτητας Επιστήμης! Οι πρακτικές δραστηριότητες ενθαρρύνουν την αγάπη για μάθηση στα παιδιά μου.

Είτε φτιάχνεις το δικό σου μοντέλο DNA από χαρτί και ταινία για να δεις τη διπλή έλικα είτε ολοκληρώνεις ένα κύκλωμα για να σκάσεις ένα μπαλόνι, το να βλέπω το θαύμα στα μάτια των παιδιών μου είναι αξίζει τον κόπο και κάθε χάος! (Αλλά εξακολουθώ να προτιμώ να κάνω ένα σωρό δραστηριότητες όλες με μια πτώση στις μέρες μας της Επιστήμης.)

Οπότε, ναι, παραλείπω τα επιστημονικά πειράματα, αλλά μετά τα προσθέτω ξανά αργότερα. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί υπέροχα για την οικογένειά μου!

Κορυφαίες 8 συμβουλές για επιστημονικά πειράματα

Ισως εσύ όχι έχουν επιστημονικό υπόβαθρο. Ίσως η απλή αναφορά του θέματος να σας ανατριχιάσει. Πραγματικά δεν το κάνει έχω προς την! Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να εκθέσετε τα παιδιά σας σε πρακτικές δραστηριότητες που πυροδοτούν ένα διαρκές ενδιαφέρον και πιθανώς να εμπνεύσουν μια μελλοντική καριέρα! Ορίστε λοιπόν οι 8 κορυφαίες συμβουλές μου, που προέρχονται από μια συμμαθήτρια μαμά που στην αρχή παραλείπει τα πειράματα (αλλά τελικά τα καταφέρνει)!

1. Πάρτε μια ανάσα και διασκεδάστε—ακόμα και όταν πάει στραβά.

Αν είστε αγχωμένοι, θα αγχωθούν και τα παιδιά σας. Ακόμη και ένα πείραμα που δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί είναι μια ευκαιρία για μάθηση. Μερικές φορές μάλιστα μαθαίνουμε περισσότερο λόγω ενός «αποτυχημένου» πειράματος!

Ερωτήσεις όπως “Τι πήγε στραβά;” και “Τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά;” μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κατανόηση.

Το να μαθαίνουμε δίπλα στα παιδιά μας είναι ένα από τα πιο ικανοποιητικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Αφήστε λοιπόν το αποτέλεσμα και απολαύστε τη διαδικασία της επιστήμης με τα παιδιά σας.

2. Διαβάστε όλα τα βήματα πριν ξεκινήσετε.

Τα πράγματα θα πάνε πολύ πιο ομαλά αν δεν χάσεις ούτε ένα βήμα. Φυσικά, το δικό σου Sonlight Science Ο Οδηγός εκπαιδευτή και τα βιβλία δραστηριοτήτων περιγράφουν τα πάντα για εσάς και τα κάνουν αληθινά Ανετα να διδάξει επιστήμη.

3. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά πριν ξεκινήσετε.

Δεν θέλετε να σταματήσετε στη μέση μιας δραστηριότητας επειδή δεν έχετε κάτι που χρειάζεστε. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που αγαπώ το Sonlight—το Κιτ επιστημονικών προμηθειών παρέχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε. Δεν υπάρχει τρέχοντας τελευταία στιγμή για να αγοράσετε προμήθειες!

4. Αφήστε αρκετό χρόνο.

Δεν απαιτούν όλα τα πειράματα μεγάλη χρονική δέσμευση, αλλά το κλειδί εδώ είναι να μην αισθάνεστε βιαστικά.

5. Να ξέρετε ότι είναι εντάξει να μην κάνετε ένα πείραμα κάθε εβδομάδα.

Μπορεί να είναι πιο εύκολο να ακολουθήσω το παράδειγμά μου και να έχω μια μεγάλη ημέρα επιστήμης κάθε τόσο και να κάνω πολλά πειράματα ταυτόχρονα.

Τα πειράματα όχι έχω να είναι μεγάλος και υπερβολικός. Ξεκινήστε από τα μικρά, δείτε τι προκαλεί ένα ενδιαφέρον και αυξηθείτε από εκεί. Θυμηθείτε το #1: απολαύστε τον χρόνο με τα παιδιά σας!

6. Χρησιμοποιήστε ένα σημειωματάριο.

Ζητήστε από τους μαθητές σας να γράψουν αυτό που παρατηρούν, ώστε να μπορείτε να το συζητήσετε αργότερα.

7. Μάθετε περισσότερα!

Εάν τα παιδιά σας ενθουσιάζονται πολύ με κάτι που μαθαίνουν και θέλουν περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο διαδίκτυο. Η παρακολούθηση βίντεο πειραμάτων σε αργή κίνηση μπορεί να είναι συναρπαστική ακόμη και για τον πιο απρόθυμο μαθητή.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα τους γρήγορους συνδέσμους στο Διαδίκτυο στα βιβλία Usborne. Παρέχουν παιχνίδια και βίντεο που ζωντανεύουν τις έννοιες. Τα παιδιά μου μαγεύτηκαν όταν ράβουν πώς χτυπάει η καρδιά, για παράδειγμα, ή παρακολουθούσαν πώς μια νυχτερίδα χρησιμοποιεί το σόναρ.

8. Συμμετοχή όλων.

Τα μικρότερα παιδιά θα απολαύσουν επίσης τη συμμετοχή, ακόμα κι αν το κάνουν κυρίως παρακολουθώ. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν τα μικρότερα παιδιά να κάνουν τα πειράματά τους ως κριτική. Και τα ακατάστατα πειράματα επιστήμης είναι τέλεια μπαμπάδες να συμμετάσχουν ή να ηγηθούν της μάθησης.

Σας ενθαρρύνω να το επιμείνετε! Πηγαίνετε στη διδασκαλία της επιστήμης στο σπίτι με ανοιχτό μυαλό. Είναι εντάξει να μην τα ξέρεις όλα. Μην φοβάστε να διακλαδώσετε και να μάθετε μαζί με τα παιδιά σου. Διατηρήστε μια θετική στάση και μην απογοητεύεστε.

Είστε έτοιμοι να ανοίξετε τις ορέξεις των παιδιών σας για επιστήμη; Επιλέξτε με βάση τη λογοτεχνία σας, πρακτικά Επιστημονικό πρόγραμμα εδώ.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση μέσω email

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply